Transformed Trash 2018

(English version)

Opdrachtgever: Kunstruimte het Langhuis. Locatie kunstruimte het Langhuis, Zwolle. Mogelijk gemaakt door stichting Hervormd Weeshuis. Kunstproject met jongeren. Leeftijd – min 9 tot max 14 jaar. Aantal deelnemers : 9

Bewustwording, samenwerking, bouwen en kunst zijn de centrale thema’s in dit project. Zo krijgen de deelnemers de opdracht om een maand lang hun eigen plastic afval te bewaren. De kwantiteit van ons plastic gebruik zal zo ineens heel zichtbaar zijn. Jonge mensen als Slatan Boyat, zijn een geweldig voorbeeld van ongebreidelde ambitie in combinatie met vurig idealisme. Jongeren zijn de toekomst, of beter gezegd ze hebben in ieder geval de toekomst en zijn de consumenten en beleidsmakers van morgen. Daarom hebben de kunstenaars en kunstruimte het Langhuis voor dit project gekozen.

Een volle week heeft voor collega Chantal de Wolde, mijzelf en de 9 deelnemende kinderen; Jay, Maartje, Julia, Jurre, Luna, Pepijn, Bente, Stijn en Richt, bijna geheel in het teken gestaan van ons kunst project Transformed Trash. Locatie kunstruimte Langhuis, Zwolle..

 

 

 

 

2014 Wasted City