XS junior academie- Herfst Special

XS academie- herfst special 2021
Verdwalen in wervelende werelden.

Hallo, ben jij dat creatief talent, die kunstenaar in de dop? Zoek je een leuke en leerzame activiteit? Geef je dan op voor de XS-academie

XS Academie- Herfst special- Verdwalen in wervelende werelden.

Je kan je deze herfstvakantie weer inschrijven voor een nieuwe XS academie! XS academie nieuwe stijl. Een actief en creatief museum bezoek aan Museum de Fundatie met speciale aandacht voor de kunstwerken van Lotta Blokker en Chea Eun Rhee en daarna zelf aan de slag in een nabij gelegen werkruimte in de binnenstad van Zwolle.

Lees hieronder verder hoe de dag er uit ziet.

Programma

9.30.u museum de Fundatie- Blijmarkt 20, verzamelen aan de achterkant museum.

Begane grond: Opdracht 01 – Lotta Blokker – Stilte:

Lotta Blokker maakt prachtige mensfiguren achter elk figuur schuilt een verhaal.

Kijk niet op de bordjes en zoek één beeld uit wat je bijzonder of spannend vind. Bekijk het goed van alle kanten en beschrijf wat je ziet, schrijf het op in je schetsboek, beantwoord de volgende vragen:  wat doet het beeld met je? Wat zie je er in, met andere woorden, welk verhaal zou hier verteld kunnen worden.

Maak verschillende vlotte schetsen van je gekozen beeld, uit verschillende kijkrichtingen, en probeer zo goed mogelijk als je kunt de beweging of houding te verbeelden.

Na afloop checken we de bijbehorende bordjes om te zien wat Lotta er mee bedoeld heeft.

3e verdieping: Opdracht 2- Chae Eun Rhee – Schilderijen

Chae Eun Rhee maakt spannende ‘grote’ schilderijen waarin heel veel gebeurd en veel te zien is. Ze laat zich inspireren door romans, films en beelden onderwerpen uit de massa media en sociale media en verwerkt al die indrukken op een bijzondere manier in haar werk.

Dwaal even langs de schilderijen maak foto’s/ aantekeningen en verdwaal dan in een schilderij naar keuze!

Schrijf op wat je ziet, wat er gebeurd en probeer antwoord te geven op de vraag: ‘Op welke manier zijn de beelden van Chae tot stand gekomen? Dan bedoel ik op de wijze waarop het beeld is ontstaan. Let verder goed op kleur, vorm, en beeld. Zie je ook dingen terug komen? Maak een grote foto en een paar detail foto’s.

Maak een losse vlotte  schets van het schilderij wat je net beschreven hebt. Allen nu kijk je niet naar het schilderij maar naar je eigen aantekeningen om het beeld weer op te roepen in je eigen fantasie..

11.00 > 11.15 naar Atelier Made By Cibap Papenstraat _

Atelier opdracht 3- Maak opdracht van 11.15 tot 13u- In de maakopdracht staan de schilderijen van Chae Eun Rhee centraal.

Je hebt net goed gekeken naar werk, we hebben geleerd waar ze haar inspiratie vandaan haalt en een beetje over een werkwijze (als je het hebt kunnen ontdekken)

De opdracht heeft alles met haar werkwijze te maken en dat verklap ik dus als we echt aan het werk gaan. Er ligt materiaal klaar om mee te werken en er is limonade en koek, bijzondere dieet wensen (suikervrij of anders) krijg ik graag door van de ouders van te voren.

Mee nemen:

Schetsboekje + potlood en pen (kleur potloden)

Camera of smart Phone en een goed humeur.

De junior academie is geschikt voor creatieve, nieuwsgierige en/ of kunstzinnige kinderen van 8 tot 14 jaar. Er is plaats voor 12 kinderen.

Aanmelden: mail naar maoatelier007@gmail.com of meld je aan via Go-Kids https://go-kids.nl/zwolle/clubs/xs-kunstacademie-junior

Datum: 20 oktober 2021 van 9.30 tot 13u

Kosten € 25,-