Wasted City

Wasted City Brochure Gemeente Zwolle/ uitgave 2016
Wasted City Brochure Gemeente Zwolle/ uitgave 2015

(English version)

Opdrachtgever: ZAP en Gemeente ZwolleEen bijdrage aan: de Architectuur Biënnale 2014 Zwolle.  Werkgebied: diverse basis scholen en voorgezet onderwijs. Expo locatie : Zwolle centrum

Wasted City - Architectuur Biennale
Wasted City – Architectuur Biennale

Wasted City is in een samenwerking met Chantal de Wolde ontwikkeld. Het ZAP en de gemeente Zwolle heeft ons gevraagd een bijdrage te leveren voor de 1e editie van de Zwolse Architectuur Biennale 2014. Deze bijdrage heeft de vorm van een educatief project gekregen waarbij architectuur, duurzaamheid, veranderend klimaat en (co)creatie centraal staan. Het bestond uit een serie workshops op basisscholen en voortgezet onderwijs en een expositie van de bedachte en gemaakte concepten.

Wasted City - Architectuur Biennale
Wasted City – Architectuur Biennale

Leerlingen van basisscholen en studenten uit het voorgezet onderwijs kregen de opdracht een gebouw van de toekomst te ontwerpen. Alle gemaakte gebouwen zijn samen gekomen in De z.g. stad van de toekomst. Afval was het materiaal waar mee gewerkt werd. Ze kregen de vraag te anticiperen op technologische ontwikkelingen (Smart Cities) en klimaat verandering (watermanagement en duurzame energiebronnen). Grote thema’s die moeiteloos door de leerlingen en studenten worden omgekneed tot de meest vernieuwende en verassende ideeën. Haalbaarheid en realisme waren geen vereiste bij het ontwerp.

Wasted City - Architectuur Biennale
Wasted City – Architectuur Biennale

Tijdens de Architectuur Biennale 2014 hebben we de resultaten geëxposeerd in een leegstaand pand aan de Oude Vismarkt in het centrum van Zwolle. Alle ideeën zijn gebundeld in een boekwerk dat zou dienen als inspiratie voor nieuwe invalshoeken over het Zwolle van de toekomst. Een perpectief van de toekomstige Zwolse volwassene.

Meer info:http://duurzaamenkunst.wixsite.com/home