2008 Oog om oog

(English version)

In opdracht van: BFO – Niek van Der Sprong producties,. Locatie – Provinciehuis Zwolle.  Periode: 200

Oog om Oog was een multi mediaal en interdisciplinair kunstproject wat we (Marit Otto, Mark van Enk, Gina Draaisma, Betty Zieltjens, Huib Steen en Marco Stoelwinder) in opdracht van BFO hebben uitgevoerd tijdens het 5 mei festival 2008. 100 Zwollenaren verschillend van cultuur, ras, kleur, leeftijd, afkomst, beroep en geloof hebben hun gezicht aan ons geleend (we hebben 100 portretten gefotografeerd voor en tijdens het festival). De portretten toonden de diversiteit van Zwolle maar de 13 laptops en beamers die aan het werk waren in het provinciehuis projecteerde de gezichten met reizende ogen. De ogen rolde van gezicht tot gezicht en liet alle gezichten letterlijk door andere ogen naar de wereld kijken.

Oog Om Oog

Zwolle, 1 maart 2008

“OOG OM OOG”, oogverblindend kunstproject tijdens Bevrijdingsfestival

Vijf Zwolse kunstenaars, Marit Otto, Mark van Enk, Betty van Velzen, Gina Draaisma en Marco Stoelwinder realiseren tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel een multi-media kunstproject.

Deze kunstenaars hebben het landelijke 5 mei thema ‘Vrijheid en Solidariteit’ vertaald in een groot en universeel beeld. Het project draagt de, niet al te vredelievende, naam “OOG OM OOG’.

Door letterlijk andermans ogen en gezichtspunt te delen, wordt deze kreet er een van verbroedering en solidariteit

Vanaf 20.30 uur staan bezoekers oog in oog met de vervreemdende drie meter hoge portretten in de ramen van de verbindingsbrug van het Provinciehuis.

Gedurende de dag kan iedereen die dat wil, zich zelf voor dit project laten vereeuwigen door de mobiele fotobrigade van de kunstcrew.

behind the scenes
behind the scenes

2007 Liberty is in the Eye of the Beholder