OOG OM OOG

Oog Om Oog
Oog Om Oog

(English version)

In opdracht van: BFO – Niek van Der Sprong producties,. Locatie – Provinciehuis Zwolle.  Periode: 2008

Oog Om Oog was een project van Marit Otto, Mark van Enk, Gina Draaisma, Betty Zieltjens, Huib Steen en Marco Stoelwinder. Dit multimediale kunstproject vulde de ramen van het Zwolse Provinciehuis tijdens het Bevrijdingsfestival 2008.

100 Zwollenaren verschillend van cultuur, ras, kleur, leeftijd, afkomst, beroep en geloof hebben hun gezicht aan ons geleend en de 13 laptops en beamers die aan het werk waren in het provinciehuis projecteerden de gezichten. De ogen uit deze gezichten reisden van gezicht tot gezicht. Door virtueel andermans ogen en gezichtspunt te delen, werd deze kreet in plaats van een bijbelse vergeldingskreet, er een van verbroedering en solidariteit

Zwolle, 1 maart 2008

“OOG OM OOG”, oogverblindend kunstproject tijdens Bevrijdingsfestival

Vijf Zwolse kunstenaars, Marit Otto, Mark van Enk, Betty van Velzen, Gina Draaisma en Marco Stoelwinder realiseren tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel een multi-media kunstproject.

Deze kunstenaars hebben het landelijke 5 mei thema ‘Vrijheid en Solidariteit’ vertaald in een groot en universeel beeld. Het project draagt de, niet al te vredelievende, naam “OOG OM OOG’.

Door letterlijk andermans ogen en gezichtspunt te delen, wordt deze kreet er een van verbroedering en solidariteit

Vanaf 20.30 uur staan bezoekers oog in oog met de vervreemdende drie meter hoge portretten in de ramen van de verbindingsbrug van het Provinciehuis.

Gedurende de dag kan iedereen die dat wil, zich zelf voor dit project laten vereeuwigen door de mobiele fotobrigade van de kunstcrew.

Oog Om Oog
Oog Om Oog – klik hier voor de video
Oog Om Oog
Oog Om Oog – klik hier voor video
Oog Om Oog
Oog Om Oog klik hier voor video