Krijtstreep & Canvas 2009

(English version)

Mede conceptbedenker, mede Initiatiefnemer en curator van de tentoonstelling Krijtstreep & Canvas (in restaurant Even, Zwolle) . Een showcase ten behoeve van DOAS & R10 in samenwerking met Mirthe Langelaan , Sonja Scholten (KIZ), en Dick Aukes, en vele vrijwilligers

Deelnemende kunstenaars:  Tamme de Boer/ Asselien Broekhuis/ Jasper van der Burgh/ Susan Duenk/ Sjoukje Gootjes/ Kees Hoogendam/ Alina Hoving/ Jules van Hulst/ Mirthe Langelaan/ Heleen Langkamp/ Martin Niemeyer/ Edward Otten/ Marit Otto/ Riemer den Ouden/ Githa Schrijver/ Wybo Terpstra/ Betty van Velzen
De performances werden verzorgd door Dries Bijlsma en Marie Hoogendam.

Het doel van de expositie was om geheel in de geest van die tijd (zie ook Richard Florida over het belang van de creatieve klasse waar wij en R10 als broed en werkplaatsen ook heel erg mee bezig waren) het bedrijfsleven te verbinden met de cultuurmakers van Zwolle, vandaar ook de titel, Krijtstreep & Canvas.

Het openingswoord werd verricht door Herman Wiersema (journalist tevens dagvoorzitter en debatleider voor deze dag) gevolgd door een presentatie van Gerben van Straaten creativiteit een belangrijke factor voor een stad’ gevolgd door een performance en een netwerkmoment, gevolgd door een debat geleid door  Herman Wiersema. De debaters: Carry Abbenhues (politiek), iemand uit het bedrijfsleven en Gerben van Straaten.

KrijtenStreepCanvasposter

 

weblogzwolle2

Krijtstreep & Canvas./// weblogzwolle
woensdag 8 april 2009 9:56
Zwolle – Op woensdag 22 april organiseert KIZ (Kreatieve Industrie Zwolle) in samenwerking met de broedplaatsen DOAS en R10 de netwerkbijeenkomst ‘Krijtstreep & Canvas’, een verfrissend liaison tussen het bedrijfsleven en de creatieve sector. Centraal thema is de driehoek creativiteit, commercialiteit en economische potentie. ‘Krijtstreep & Canvas’ staat voor een bijzondere ontmoeting tussen het bedrijfsleven en de creatieve sector.

In deze tijden van economische recessie dienen nieuwe deuren te worden geopend en ongebaande paden te worden betreden: kortom creativiteit als voertuig voor nieuwe economische kansen. Krijtstreep & Canvas biedt ondernemers de gelegenheid een niet-alledaagse netwerkbijeenkomst bij te wonen. De netwerkbijeenkomst is namelijk ook het startschot van de gelijknamige expositie die van 22 april t/m 1 juni door kunstenaars en ontwerpers uit DOAS en R10 in Restaurant EVEN wordt gehouden.

In dit bijzondere decor wordt de ondernemer uitgenodigd deel te nemen aan het plenaire debat of een dialoog aan te gaan met een van de 19 exposerende kunstenaars en ontwerpers.

Kunst is meer dan alleen maar kijken. Creativiteit brengt de kijker tot andere gezichtspunten en genereert nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Op 22 april wordt tevens de jaarlijkse KIZ-award uitgereikt. Dit jaar is aan de award prijzengeld van 2.500 euro verbonden.

Tot 15 april kan iedereen onder vermelding van naam, bedrijf en functie een creatief bedrijf of kunstenaar uit de regio Zwolle nomineren (via een mail naar info@kiz-zwolle.nl)

Een deskundige jury zal op grond van creativiteit, innovativiteit en marktgerichtheid een van de genomineerden tot winnaar uitroepen.

Deelname aan de netwerkbijeenkomst is gratis. Inschrijving via info@kiz-zwolle.nl onder vermelding van Krijtstreep & Canvas. Er zijn 150 plaatsen beschikbaar.

KrijtenStreepCanvas

Werken met speciale groepen

Projecten/ Projects