2009/10 Mijn Rootz Jouw Beeld

( English version)

Mijn Rootz, Jouw Beeld, een kunstzinnige duik in culturele diversiteit

Een beeld van een ander is snel gemaakt, maar niet voor de leerlingen die deelnemen aan dit project. Zij vormen de generatie die manieren moet vinden om met de problematiek rond de multiculturele diversiteit in de samenleveng om te gaan. Mijn Rootz, Jouw Beeld is een indringende ervaring op het gebied van persoonlijke beeldvorming. Een positieve bouwsteen voor de toekomst.
Dit project heb ik samen met Betty Zieltjens ontwikkeld en in nauwe samenwerking met het COS Overijssel op twee locaties uitgevoerd, ROC Deltion Zwolle en ROC van Twente. Het mooie van dit project is dat alle vakrichtingen betrokken kunnen worden. Van vormgeving tot zorg, drama tot fotografie, de koks opleiding tot decor bouw en geluidstechnici elke richting kan een bijdrage leveren. Ons project is in 2011  genomineerd geweest voor de Pluriform Prijs.
 
Meer info over het project zie ook: mijnrootzjouwbeeld
uitnodiging_rootz_digi
 
 
 

Mijn Rootz Jouw Beeld

voorplaat

Dit filmpje is een eindpresentatie van het project, gemaakt door de studenten van ROC Twente. De Rapsong die je hoort is onder leiding van Glenn De Randamie (Typhoon) en Ali Reza Tahoeni (A.R.T.) gemaakt door leerlingen voor het project. Upgraders was een paralel programma van het C.O.S. (ook partner in het Rootz project)

Presentatie van ROC Deltion. De rap die je hoort ‘Kippen, Paarden, Koeien’ is o.l.v. van Glenn de Randamie en Ali Reza Tahoeni met de leerlingen gemaakt als een van de workshops die gegeven werd. Andere workshop gevers waren:  Hirhi Goulid (Mime) , Tali Farchi (presenteren), Betty Zieltjens (fotografie) en ik (schilderen). De verhalen vertellers Dian Paramita (Indonesie), Cengiz Iskili (Turkije, Henri Luzolo (Congo) en Anas Arieari (Afganistan) spelen een grote rol in het project, zij legden met hun verhaal de basis voor de kunstwerken en uitingen van de leerlingen en namen ze mee in een wereld die voor veel van de leerlingen nog onbekend was.

introweb

8f73ee_892258a90b8921c97e4f2e4732ebb181

rootzworkshop copy

rootzdrama2 copy

De vertellers; Shanaz, Henri, Dian en Cengiz
De vertellers; Shanaz, Henri, Dian en Cengiz

5 mei kunstprojecten

 

Community art