Onlyness (Think Poetic)

(for English version click here)

Bij deze presenteer ik mijn laatste schilderij Onlyness (Think Poetic).

Acryl op canvas 100x 150 cm

Onlyness (Think Poetic)-2023 - acryl op doek- 100 x 150 cm - uit de Brave New World serie
Onlyness (Think Poetic)-2023 – acryl op doek- 100 x 150 cm – uit de Brave New World serie

De tekst Think Poetic zag ik staan op een muur in Rome, ergens in de buurt van het Vaticaan. 3 broeders in zwart habijt passeerde deze woorden tijdens, op wat leek, een dagelijkse routine in de vorm van een gezamenlijke wandeling. Ik heb dit beeld vastgelegd. Er zat zeker poëzie in de combinatie van de stad Rome, de broeders en deze tekst.

‘Think Poetic’  is door mijn hoofd blijven dwalen als een soort credo of waarheid zonder dat het ergens concreet wordt. Ik heb hetzelfde schrift, terug laten komen in mijn schilderij.  Ditmaal zijn het neon letters die mijn groen gele, van menselijke aanwezigheid gespeende, ruimte oplicht, bijna als een baken of een soort opdracht.

Het groen gele interieur wordt gevuld met blijmoedig rondfladderende meeuwen. Er zijn ongetwijfeld veel mooiere en sympathieker vogels dan meeuwen, maar voor mij stralen meeuwen, als het gaat om hun vlieg kwaliteiten, een zeker vakmanschap en kunstenaarschap uit. Het zijn de angst- loze vlieg acrobaten die ik zelf wel zou willen zijn. Ik raak altijd door ze gefascineerd, ze lijken als geen andere vogels een soort uitdaging, plezier en bewustzijn in hun vliegen te leggen. Anderen zullen zeggen dat het gewoon hun natuur is, instinct. Zie daar het verschil tussen realiteit en poëzie.

https://www.singulart.com/en/artworks/marit-otto-onlyness-think-poetic–1778929