Klimaat Madonna 2018

(English version)

Opdrachtgever: Dominicanen Klooster, Zwolle– Kirsten Notten. Locatie: Dominicanen Klooster Zwolle.

Op zaterdag 24 maart 2018 werd Klimaat Madonna onthult in de Dominicanen Klooster, Zwolle en wordt ze begeleid door de broeders, lekenbroeders, predikant, Dominicanen, muzikanten, fakkeldragers, ezels en publiek in processie naar het Grote Kerkplein, Zwolle voor Earth hour 2018.

Deze avond is zij het symbool voor het klimaatprobleem en het plastic overschot in de wereld! Voor de een een Mariabeeld van plastic voor de ander een oermoeder, of wel Gaia.

De Klimaat Madonna is geheel gemaakt van afval (afgezien van haar metalen skelet, handen en gezicht) Ik een aantal maanden aan de Madonna gewerkt en in die zelfde periode hebben er een aantal workshops en lezingen plaats gevonden, in het klooster en op basisscholen.

De opdracht is vergeven door Kirsten Notten, voor het Dominicanen Klooster, Assendorp, Zwolle. Het doel van de opdracht was een iconische oermoeder (Maria> Gaia) realiseren die als bindend symbool voor de klimaat verandering en afval problematiek zou dienen tijdens Earth Hour. En daarna blijvend aandacht zal vragen aan een ieder die haar ziet.

Bij deze nog een dankwoord  aan Kirsten Notten die mij deze opdracht gegund heeft en met haar niet aflatende enthousiasme en mooie verhalen  samen met de andere Dominicanen dit project tot een prachtige climax heeft te laten komen.  Dan verder nog dank aan: De broeders, leken broeders en alle andere Dominicanen, Assendorp, Zwolle , Ontwerp fabriek Cibap, Ellen Bosman, Ewoud Verselst, stagiares Damien Eektimmerman en Freek Pruntel, Janus Hursepuny , Erik van Scheijndel (x), Rodrigo Maori, Yvonne Nauw, alle vrijwilligers, Kloosterbende, bs Wilgenburg, bs de Wingerd en wie ik misschien verder nog vergeten ben. Merci