MIND YOUR STEPS

Mind Your Steps
Mind Your Steps

(English version)

In opdracht van: BFO – Niek van Der Sprong producties,. Locatie – Wezenlandenpark Zwolle. Periode: 2009

Mind Your Steps was een groot geëngageerd, multidisciplinair en interactief kunstproject. 

Het doel van dit kunstproject was het festivalpubliek onderdeel laten worden van onze enorme vrijdenkers-installatie en ze op een speelse manier te confronteren met de vraag hoe belangrijk vrijheid is, vrijdenkers zijn en welke verantwoordelijkheid vrijheid met zich meeneemt. 

Het bezoekende publiek kreeg bij de entree van de 135 meter lange ‘brug’ in de vorm van de Zwolse IJsselbrug, een vlag uitgereikt met een van de 99 portretten die we geselecteerd en grafisch bewerkt hadden. Deze vlag mocht ergens op de loopbrug geplaatst worden.

Op de vloer van de loopbrug lagen zwart wit tegenstellingen. Je moest steeds een keuze maken waardoor je al meanderend van links naar rechts springend of lopend de brug afliep. Tegelijkertijd werd het publiek de gehele route begeleid door een soundscape van historische speeches.

Mind Your Steps
Mind Your Steps

Mind Your Steps was ons meest omvangrijke project ooit. Met medewerking van vele professionals voor het opbouwen van de loopbrug (gemaakt van steiger materiaal), de enorme grote doeken die geprint en gehangen moesten worden, de geluidsinstallatie die over de gehele 135 meter lange brug de soundscape via vele boxen ten gehoren brachten. Het af-rokken van de brug aan de onderkant, de beveiliging, De maker van de soundscape , mijn broer Jules Otto, de vele vrijwilligers die alle vloerdelen hebben helpen aanbrengen en beletteren.

Mind Your Steps
Mind Your Steps

Mind Your Steps heeft meer dan 6 maanden voorbereiding nodig gehad, een hele intensieve samenwerking die cumuleerde in een week opbouwen en het hele project werd na de laatste akkoorden van de laatste band vrijwel meteen weer afgebroken.

Festival

Mind Your Steps
Mind Your Steps – play video

Mind Your Steps
Mind Your Steps

The making of;

The making of (Foto's Betty Zieltjens)
The making of (Foto’s Betty Zieltjens)