Dedicated Follower @ Video Art Miden – Kalamata, Greece

(click here for English version)

Art Video Dedicated Follower is geselecteerd voor het filmfestival VIDEO ART MIDEN (Zero Minus Zero), Kalamata, Griekenland.

Video Art Miden - Dedicated Follower
Video Art Miden -2023 -Dedicated Follower, Kalamata, Greece – click on image

Dedicated Follower(2022) is samen met 130 andere video’s verkozen uit 1400 inzendingen om vertoond te worden op een meerdaags Video art festival in Kalamata. VIDEO ART MIDEN is een 4-daags festival van hedendaagse videokunst waarbij elke dag een ander deel van de stad wordt geactiveerd. Het festival is te bezoeken van 6 tot 9 juli 2023.

Over Dedicated Follower

In de video Dedicated Follower 2022 ontleed ik op collageachtige wijze het hedendaagse sociale fenomeen volgen. Het wordt spreekwoordelijk op de snijtafel gelegd, ontleed, ontdaan van zijn algemeen maatschappelijke aanvaardingen en kritisch onder de loep genomen. Ironie en brute werkelijkheid, fictie en non-fictie wisselen elkaar af. Beeld en geluid vertellen een tegenstrijdig verhaal.

In dit kunstwerk wil ik niet de verschillen maar de overlap zichtbaar maken tussen verschillende type aanbidders en  aanbedenen en tegelijkertijd ook een lans breken voor het individuele denken, het onafhankelijke zijn… voor de autonoom denkende mens.

Over Festival Miden (Zero Minus Zero)

Video Art Miden - Kalamata- Greece
Video Art Miden – Kalamata- Greece

Audiovisuele en artistieke experimenten, ritme, verbeelding, kleur, poëzie, videodans, performance, animatie, kunstmatige intelligentie, persoonlijke verhalen, hedendaagse sociaal-politieke-existentiële reflecties en beelden uit de toekomst komen samen in een rijk internationaal programma, dat de trends van onze tijd op mondiaal niveau traceert, door het werk van zowel gevestigde als opkomende jonge kunstenaars.

Het curatorteam van Miden presenteert in Kalamata meer dan 130 werken uit 30 landen uit de hele wereld, verdeeld in thematische secties en hommages. Het evenement omvat openbare avond vertoningen in verschillende open ruimtes elke avond (Aristomenous voetgangersstraat, vertoningen aan zee bij de jachthaven en het oostelijke strand), evenals ochtendevenementen in het Archeologisch Museum van Messenië, die presentaties en lezingen door uitgenodigde kunstenaars en curatoren, audiovisuele presentaties en eerbetoon omvatten.

De evenementen worden gehouden in samenwerking met de Nieuwe Filmclub van Kalamata – Filmhuis en de organisatie K.A.NE. (Sociale Ontwikkeling van de Jeugd), met steun van de gemeente Kalamata en de gemeentelijke culturele organisatie FARIS, evenals particuliere partners. De ochtendevenementen worden gehouden in samenwerking met het Eforaat voor Oudheden van Messenië en het Archeologisch Museum van Messenië.

Sectie 02 – The Thinker _ open air screening

Video Art Miden- Section-The-THINKER-
Video Art Miden- Section-The-THINKER-

Mijn video Dedicated Follower maakt samen met 11 andere video’s deel uit van de sectie 02 ‘The Thinker’ met werken die twijfel uitdrukken of de Sisypheïsche dimensie van het leven uitbeelden en ons stof tot nadenken geven. Het totaal duurt 51 minuten en wordt zaterdag 8 juli om 21u in de buitenlucht vertoond.

Curatoren Olga en Gioula Papadopoulos – locatie: Vista Marina – zaterdag 8/7 21.30 open air screenings.

Alle data en tijden

Morning zone: Friday 7/7 and Saturday 8/7, Archaeological Museum of Messenia, 11:00-15:00

Evening screenings:

Thursday 6/7, Bandapart Recording Studio (inside), 20:00-23:00

Friday 7/7, Aristomenous pedestrian street, Old Cityhall (open air screenings), 21:30

Saturday 8/7, Vista Marina (open air screenings), 21:30

Sunday 9/7, Thalassa (seaside screenings), 21:30

Het complete programma en updates zijn te vinden op: www.festivalmiden.gr and fb page: www.facebook.com/festivalmiden