R.O.T. Yellow, Black and Red @ expositie Sustainable

(click here for English version)

Vanaf donderdag 14 december is de expositie Sustainable (Duurzaamheid in de kunst) te zien in Galerie de Ploeg, Amersfoort. De expositie is tot 07 januari te bezoeken.

R.O.T. Yellow, Black and Red 2023.  Remains Of Today selections - 27 x
R.O.T. Yellow, Black and Red 2023

R.O.T. Yellow, Black and Red zijn voortgevloeid uit mijn project + installatie van Remains Of Today. Dit project/ deze installatie is afgelopen maand (november 2023) afgerond. Het behelst in totaal 300 kleine (30 x 30cm) circulaire kunstwerken van gevonden en hergebruikte materialen en teksten. Remains Of Today heeft op diverse plekken geëxposeerd als een grote – groeiende – installatie. Toen ik de laatste hand er aan legde voelde ik de behoefte om er toch een hele nieuwe benadering op los te laten., een soort van Best Of. Deze best of resulteert in verschillende 9 luiken waarbij gezocht is naar overlap in kleur en de best mogelijke collage van de eerder gemaakte collage composities. De eerste 3 Yellow, Black and Red, worden geëxposeerd tijdens Sustainable 02, in galerie de Ploegh.

De overige deelnemende kunstenaars zijn: Hannah Blom, Boudewijn Korsmit, Adriana Nigting, Sari Piek, Mark van Praagh, Catherine Schoenmaker, Cecile Spronsen, Harry Tomese, Jose van Waarde, Carla Zeegers en Marjan Jaspers.

Duurzame kunst heeft geen vaste regels, maar is eerder een evoluerende en
aanpasbare manier van denken over de betekenis van kunst maken. Het maakt gebruik van gerecyclede en hergebruikte materialen, bijeengeraapte of herwonnen materialen, duurzame materialen en processen, en het werken vanuit een missie van duurzaamheid.

Galerie de Ploegh- Cultuurhuis bij Flint, Coninckstraat 58, Amersfoort