Fenix

Mijn laatste schilderij Fenix.

In dit schilderij zien we een jongen van ongeveer 8 jaar oud, zijn handen besmeurd met zwarte vloeistof. De vloeistof druppelt van zijn handen naar beneden waar het versmelt met de, even zo, plakkerige zwarte grond. Als we onze blik naar beneden laten glijden ontdekken we een zanderig stukje strand. Op de bodem vinden we een in olie gedompelde vogel die haar vleugels spreid en zich opricht van wat haar vermoord, als een feniks uit de vlammen.

Fenix, acryl op doek, 2 m h/50cm b/

In this painting we see a boy of approx. 8 years old, his hands covered in black fluid. The fluid drips down and submerges with the soil, which is equally blemished with the sticky black stuff. Looking down an open spot reveals a sandy beach. On the bottom an oil covered bird spread her wings and tries to emerge from what’s killing her. Like a phoenix from the flames.