Zaterdag 10 juni: Blou Blauw> finissage

 zaterdag 10 juni (14.00 tot 15.00)

https://lezenenlenen.stadkamer.nl/activiteiten-ov/633-zaterdag-10-juni-blou-blauw

Stadkamer Centrum
Zaterdag 10 juni leggen kunstenaars Harley Davelaar en de Zwolse Marit Otto de laatste hand aan hun kunstwerk Blou Blauw.

Het kunstwerk, een Caraïbische Leguaan en een Nederlandse Kikker,  houden elkaar ruggelings in balans. Ze staan metafoor voor ons, de Nederlandse en Antilliaanse sapiens maar eigenlijk voor alle sapiens. Het zelfde DNA, ooit de zelfde oorsprong maar door migratie, leefomgeving en omstandigheden en klimaat gevormd. In ons beeld zijn ze, de leguaan en de kikker met elkaar vergroeid, onderzoeken ze elkaar en tonen ze elkaars kwaliteiten. In de uitvoering komen typische Caraïbische en Hollandse elementen terug, zoals een Delfts-blauwe print op in combi met Antilliaanse kleuren en de blauwe voeten vernoemd naar de  Blou Blou hagedis. Het beeld krijgt dan ook de passende naam Blou Blauw. De Blauw Blauw of op zijn Antilliaans de Blou Blou is een hagedis met azuurblauwe voetjes en staart. In zijn naam komt eigenlijk alles samen; het blauw van het Delfts-blauw, het Zwolse blauw als in de blauw witte vlag en de blauwe vingers en het blauw uit de Antilliaanse vlag, de kleur van de Caraïbische zee, de voeten van de Blou Blou.

Het kunstwerk is Blou Blauw is een gelegenheidssamenwerking tussen Harley Davelaar en Marit Otto op uitnodiging van Nora Kastein en Hugh Neil (Margin-art & media) ter gelegenheid van de Caribean celebration Jamshak en t/m eind augustus te bewonderen in de Huiskamer van Stadkamer Centrum.

Deelname: gratis